Filmes pályázati felhívás! II. Magyar Speciális Független Filmszemle

Budapest, 2016. október 26-27.

Nevezési lehetőség értelmi fogyatékossággal élő speciális filmesek, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, valamint civil függetlenfilmesek és diákok számára.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel második alkalommal rendezi meg filmes seregszemléjét, a II. Magyar Speciális Független Filmszemlét, Budapesten az Eötvös10 Közösségi- és Kulturális Színtérben.

A kezdeményezés célja, hogy az értelmi fogyatékossággal élő speciális filmesek, valamint pszichiátriai és szenvedélybeteg alkotók által, és róluk készített filmek, a nyilvánosság és a szakemberek előtt bemutatásra, illetve értékelésre kerüljenek.

Műfaji megkötés nélkül várunk minden olyan filmet, amit fogyatékossággal élő emberek, valamint pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók és civil függetlenfilmesek készítettek. A nevezett filmeknél egyetlen megkötés, hogy a filmek valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához.

Szeretnénk minél nagyobb teret és nyilvánosságot biztosítani ezen különleges filmes alkotások számára, hogy egészen belülről, a leghitelesebb forrásból ismerhesse meg a közönség ezt a sok esetben zárt, mégis rendkívül nyitott világot.

Az integráció és elfogadás elősegítése érdekében és, hogy egy másik fontos nézőpont is megnyilvánulhasson, várunk minden olyan civil függetlenfilmest, diákot és alkotói csoportot, akik filmjeikkel a fogyatékossággal élő emberek világát részben, vagy teljes egészében dolgozták fel.

 

Szeretettel várjuk 2016-ban is filmes alkotótársainkat filmjeikkel, és minden kedves érdeklődőt, 2016. október 26-27.-én Budapesten, az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben.

 

Nevezési határidő: 2016. szeptember 19.

Helye: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. ker. Eötvös u. 10.

Időpontja: 2016. október 26-27.

Kiíró: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

További információ és nevezési lap az irattárban

 

"ÍGY KÉSZÜLT" állófotó kiállítás a 2. Magyar Speciális Független Filmszemlén
A Filmszemlét idén is szeretnénk fotókiállítással színesíteni, hogy tovább fokozzuk a kulturális és közösségi élményeket, így ez évben arra gondoltunk, hogy a filmesek által és róluk (alkotás közben) készült fotóknak biztosítanánk a megjelenési lehetőséget.

Egy állófotó kiállítást szeretnénk összeállítani a filmesek által beküldött képekből, amelyek a filmes munkáról készültek, akár a forgatásokról, akár az előkészületekről, próbákról. A lényeg, hogy a stábról, az alkotókról a filmek készítésének ideje alatt készüljenek a felvételek. (Lehet küldeni felvételt a forgatási helyszínre utazásról, az ötletelésről, a forgatókönyvírásról, a forgatásról, de akár csoportképet is)
Minden alkotótól, alkotócsoporttól összesen három képet áll módunkban fogadni, digitális formában a meglévő legnagyobb felbontásban az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre. A beérkezett képek mennyiségétől függően választjuk ki a kiállításra szánt képeket, amelyeket Egyesületünk fog nyomtatni, laboráltatni. 

Így a nyár elején, az őszi filmszemlén bemutatásra kerülő filmek nagy része még valószínűleg nem készült el, emiatt arra kérünk Benneteket, hogy a forgatások során gondoljatok erre a felhívásra, lehetőségre és, ha az alkotói munka engedi, pár fotó készüljön a filmkészítésről ehhez a fotókiállításhoz. Bízunk benne, hogy az így összeállt fotósorozat jóvoltából, még többet tudhat meg a közönség az alkotókról és a bemutatásra kerülő filmek készítésének hátteréről. 

Szeretettel várjuk az állófotókat!

Last modification: P 8 júl. 2016

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: