Pályázati felhívás Pszinema II. Soproni Speciális Filmszemle

MSMKE Written by 

(0 votes)
Pszinema I. Speciális Rövidfilmszemle, Sopron Pszinema I. Speciális Rövidfilmszemle, Sopron

Helyszín: Pedagógusok Soproni Művelődési Háza
Időpont: 2020. április 21.

A Szombathelyi Evangélikus Diakóniai Központ Pszichiátriai Betegek Otthona Ágfalva és a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület speciális filmes pályázatot hirdet pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, valamint fogyatékkal élők részére.

Kedves Speciális Filmesek!

A tavalyi évben rendeztük meg első alkalommal a Pszinema Speciális Filmszemlét Sopronban. Akkor tizenöt speciális filmes csoport és filmes harminchét alkotással nevezett, és több mint három és fél óra játékidőben peregtek a filmek. A rendezvény sikerét látva az idei esztendőben ismét meghirdetjük a filmszemlét. Célunk továbbra is az, hogy bővítsük a speciális filmezés éves programkínálatát, és ezzel egy további alkalmat kínáljunk az speciális alkotások bemutatására. A beküldött filmeket  szakmai zsűri értékeli, ezzel segítve elő az alkotók szakmai fejlődését. Az esemény pedig nem utolsó sorban egy személyes találkozási lehetőséget kínál, hiszen a speciális filmezés nem csupán egy izgalmas tevékenység, hanem egy több mint egy évtizede formálódó közösség is.   

Pályázhatnak:

A filmszemlére pszichiátriai- és szenvedélybeteg, értelmi fogyatékossággal és autizmussal élő speciális filmes alkotók munkáit várjuk.

A pályázat tartalma:

Nevezni lehet bármilyen műfajú filmmel, kötetlen témában, amelyek még nem szerepeltek a tavalyi soproni szemlén.

Pályázat beküldése:

A kitöltött nevezési lapot és az alkotás egy file-megosztóra (pl. Google Drive) feltöltött hivatkozását a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre kérjük elküldeni.

Nevezési határidő: 2020. március 20.

Zsűri tagjai:

- Lovass Tibor médiapedagógus, az Evangélikus Egyház Sajtóbizottságának és a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke

- Boros Ferenc független filmes, a szombathelyi Berzsenyi Dániel Könyvtár könyvtárosa

- Ádám Dávid operatőr, vágó, televíziós rendező, a Szombathelyi Evangélikus Egyházközség munkatársa

Az esemény moderátora: Pusztai Krisztina, a Credo rádió munkatársa 

A Filmszemle helye és ideje:

Pedagógusok Soproni Művelődési Háza -  Sopron, Petőfi tér 3. 10:00 

A filmszemlén való részvétel ingyenes, a speciális alkotókat és segítőiket intézményünk ebédre vendégül látja. A létszámot a nevezéshez kérjük csatolni.

A távolabbról érkezőknek szállást biztosítani nem tudunk. Igény esetén a szálláskeresésben megpróbálunk segíteni. Kérjük, ezirányú szándékukat minél hamarabb jelezzék!

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: