Filmes pályázati felhívás! 6. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest

MSMKE Written by 

(0 votes)

6. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest
Fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybetegek, valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei filmszemléje

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázatnak kettős célja van: egyrészt megnyilvánulási és megmérettetési lehetőséget kívánunk adni azon fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg, alkotó szándékú személyek számára, akik mozgóképben kívánnak valós vagy fiktív történeteket létrehozni, műveiket mindenki számára megmutatni, hogy ezzel saját világukba betekintést nyújthassanak. Másrészt minden olyan alkotót várunk, akiknek van olyan filmes alkotásuk, amely a fent említett személyekről, vagy velük kapcsolatos dolgokról szól, tehát a film nyelvén beszél a fogyatékosságról, és ennek kontextusairól.
A pályázaton nyertes alkotásoknak a díjakat a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület őszi filmszemléjén 2020. november 18-án adjuk át.
PÁLYÁZHATNAK
Pályázhatnak fogyatékossággal élő emberek (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók), autizmussal élő alkotók, szociális ágazatban dolgozók és érintettek, függetlenfilmesek, televíziós szakemberek, diákok és mindenki, aki filmjében a fogyatékosság témáját érinti.

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: