„Rajzold meg a filmezést!” rajzpályázati felhívás

MSMKE Written by 

(1 Vote)

Pályázati felhívás
A Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest rajzpályázatot hirdet fogyatékossággal élő emberek számára

A Pályázat célja
Célunk, hogy a fogyatékossággal élő emberek figyelmét a filmkészítés mellett más kreatív eszközök bevonásával is a mozgóképkészítés lehetőségeire irányítsuk. Célunk továbbá, hogy a 7. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest grafikai megjelenését fogyatékossággal élő alkotók készítsék el.

A Pályázat tartalma
A fogyatékossággal élő emberek körében egyre népszerűbb a különféle mozgóképkészítésre alkalmas eszközök használata. Napjainkban már többen készítenek rövidfilmeket maguk és környezetük örömére. A Magyar Speciális Független Filmszemle működésével ezt a tevékenységet népszerűsíti a Kárpát-medencében.

A kreatív rajzpályázat témája a mozgóképkészítés, kérjük, hogy az alkotók a filmezésről, különösen a fogyatékossággal élő alkotók filmezéséről, továbbá a filmvetítésekről készítsenek rajzokat, festményeket.

Hívószavaink: film, filmezés, filmforgatás, kamera, filmszalag, videólejátszó, objektívlencse, csapó, filmnézés, mozi, filmszínház, filmvetítés.

A szakmai zsűri által legjobbnak ítélt alkotás adja a 7. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest grafikai alapját, amely meghatározza a Filmszemle 2021. évi megjelenését. A rajz, vagy festmény részleteiben, vagy egészében szerepelni fog a plakátokon, a műsorfüzetben, meghívón, tehát annak teljes grafikáját meghatározza.

Pályázhatnak
Életkori megkötés nélkül pályázhatnak fogyatékossággal élő emberek, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők.

Szakmai zsűri

- Karsai Júlia rajz, vizuális és környezetkultúra szakos tanár
- Mattyasovszky-Zsolnay Zsófia gyógypedagógus, szociálpolitikus
- Franczia Tímea művésztanár
- Varsányi Ferenc animációs filmrendező, forgatókönyvíró, producer, egyetemi tanár

Díjazás
A zsűri döntése alapján kerül kiválasztásra a 2021. évi Filmszemle grafikája, emellett valamennyi beérkezett alkotás - egy kiállítás keretein belül - fogjuk a nagyközönség elé tárni a Filmszemle alkalmával Budapesten az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, továbbá az egri Special Arts Galériában. Az I-III. helyezett alkotók számára az MSMME - MSMKE nyári művészeti táboraiban egy hetes ingyenes részvételi lehetőséget biztosítunk.

A pályázat beadása
A műveket, rajzokat és festményeket szabadon választott technikával lehet elkészíteni (ceruza, szén, pasztell, akvarell, tempera, olaj stb.), melyeket 30x40cm, A/3-as méretben várunk.

A pályaműveket a következő címre kérjük
9732 Kőszeg2, Postafiók 16.

Nevezési határidő
2021. március 31.

A pályázat kiírója
Magyra Speciális Mozgókép Egyesület, Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesület

További információ
Telefon: +36 70 2817836  E-mail: info(kukac)msmke.net  web: www.msmke.net

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: