"Bianka kérdez" ajánló, bemutatkozó

Kövessetek minketlaughing
Rövid beszélgetések, interjúk olyan érdekes emberekkel, akik valamilyen formában (alkotók, szakemberek, támogatók) részt vesznek a speciális filmezésben.
A kérdező: Szabó Bianka speciális filmes alkotó, szakmai zsűritag

Interjú Deme Gábor színművésszel - Bianka kérdez

 

Bianka Deme Gábor színművésszel beszélgetett a szolnoki speciális filmes alkotótáborban 2019 nyarán, filmezésről, közösségről tapasztalatokról.

Previous Next

Interjú a bánhalmai filmes csoporttal - Bianka kérdez

Mikor és milyen céllal jött létre az alkotó csoportotok?

A csoport tagok válasza: Négy éve 2015-ben alakult a filmes csoportunk, azért jött létre, hogy filmet készítsünk, és megtanuljunk kezelni az eszközöket.

Segítő: Szerettem volna, ha újabb művészeti ágban kipróbálhatják magukat a Fenyves Otthon lakói, és így lehetőséget biztosítani fejlesztésükre.

Kezdetben nehéz volt e eligazodni a filmezés világába? Ha igen akkor miért?

Beszélgetés Cziráki Zsolt speciális filmessel - Bianka kérdez

 

Cziráki Zsolt az MSMKE egyik legaktívabb tagja. Számos filmet készített, a III. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest nagydíjas alkotója.

A beszélgetés Szolnokon készült 2019 nyarán a Speciális Filmes Alkotótáborban

Previous Next

Interjú Tóth Bálinttal az Északi Támpont Egyesület elnökével - Bianka kérdez

Milyen céllal alakult az egyesület?

Az Északi Támpont egy káposztásmegyeri ifjúsági irodaként alakult meg még 1997-ben. Én 1999-ben kerültem a Támponthoz, amikor felkértek az egyesület titkárának. Ekkor kezdtünk bele az egyesület radikális átalakításába, a kommunikációs projektjeink felépítésébe. Előbb az interneten, majd a budapesti cigány rádióban, a Rádió ©-n futottak a programjaink. A filmkészítésünk 2010-ben, Nagy András kollégám kezdeményezésére a Karmák című filmsorozattal indult el. Jelenleg az egyesület célja, hogy más civil szervezetekkel együttműködve, konkrét ügyeket, történeteket bemutatva pragmatikus párbeszédet kezdeményezzünk fontos társadalmi kérdésekben.

Previous Next

Interjú Kulcsár Őrs animációs filmkészítővel - Bianka kérdez

Ebben az interjúban Őrsöt ismertetem meg veletek, aki animációs filmkészítéssel foglalkozik. Őrs néhány hónapja került ide hozzánk Szombathelyre a nappali szolgálatunkhoz. Önállóan teremtett meg egy sajátos képi világot.

Azért választottam Őrsöt interjúalanyomnak, mert a filmkészítés terén nagyon sokoldalú és felkeltette az érdeklődésemet a munkássága. Szeret animációs filmeket készíteni, könyveket és játékokat írni. Nagyon vizuális típus. Öntudatos, tudja mit akar elérni. Tele van tervekkel és ötletekkel. Nagyon közvetlen és kommunikatív fiú.
Nagy szenvedéllyel beszélt az írásról és a rajzolásról.

Previous Next

Interjú Fábián Gáborral az MSMKE elnökével - Bianka kérdez

Hogyan és milyen céllal jött létre az egyesület?

Röviden azt szoktam mondani, azért jött létre az Egyesület, hogy a már elindult és meglévő folyamatokat segítse és melléjük új lehetőségeket tudjon felkutatni. A másik fő szempont a Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest megvalósítása volt, ami szervezeti háttér nélkül nem működhetett volna. E kettő cél volt az Egyesület létrehozója.

Örülök, hogy az idő minket igazolt és az akkor még igencsak gyermekcipőben járó speciális filmezés az Egyesületi működésnek köszönhetően erőre kapott és kiteljesedett.

Publish modules to the "offcanvs" position.

Free Joomla templates by L.THEME