Hírek (25) Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

Beérkezett filmek - 6. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest

MSMKE by

A 6. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest nevezési határideje 2020. szeptember 21.-én lejárt. Az összesítés alapján 52 pályamű érkezett. A szakmai zsűri 3 szekcióban értékeli a filmeket: speciális filmek, parafilmek, és független-, professzionális filmek.

A Filmszemle 2020. november 17-18. kerül megrendezésre, amennyiben a járványhelyzet úgy kívánja online megvalósításban. A filmeket a rendezvény ideje alatt meghatározott ideig elérhetővé tesszük a világhálón, ahol szavazni is lehet a legjobbnak vélt alkotásokra.
Az ünnepélyes díjátadó 2020. november 18.-án 14 órától kerül megrendezésre az Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtérben, melyet az interneten élőben is lehet követni.

A Filmszemle további részleteiről a későbbiekben tájékoztatjuk az érdeklődőket. 
Érdeklődni az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.címen vagy a +36702817836 telefonszámon lehet.  

Felkért szakmai zsűri:
- Dr. Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár
- Varsányi Ferenc filmrendező, forgatókönyvíró, producer, egyetemi tanár
- Lovass Tibor a Helyi Televíziók Országos Egyesületének elnöke, médiapedagógus
- Kulcsár Tamás filmrendező
- Szabó Bianka speciális filmes alkotó
- Szaffner Gyula ügyvivő szakértő, ELTE-BGGYK

 

Read more...

Eredmények! II. Tiszántúli Speciális Filmszemle, Kisújszállás

MSMKE by

1. hely Legyél te is Sanyi, Ágfalva filmes csapata Segítő: Szalay József
2. hely A két jóbarát, Bánhalma Segítő: Tóthné Nagy Ágnes
3. hely Filmtérítők, FÉHE Szombathely Segítő: Sarlainé Albert Lívia

Különdíjak:
Majdnem olyan, Gömbös Olivér, Gömbös Marcell, Gömbösné H. Viktória
Ki hol mikor, Mozgásjavító Budapest Segítő: Szalay Kristóf
Magányos farkas, Szombathelyi jóbarátok Segítő: Karácsony Éva

Közönségdíj: Irány a buli Rum-Kastély filmes szakköre, Segítők: Győrvári-Góth Szilvia, Beke Ildikó, Boros Ferenc
Gratulálunk a díjazottaknak!

Értékelő zsűri: Dr. Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár, Kelemen Ilona TV Kisúj szerkesztő, operatőr, Barta Máté filmrendező
Kisújszállás, 2020. 09. 30.

Read more...

Kőszegi Filmes Nap ONLINE

MSMKE by

Tegnap, valami egészen új élményben volt részünk. A hagyományosan tervezett filmes napokat tavasszal el kellett halasztanunk őszre. Szeptember 8.-án kaptuk a hírt, hogy kijárási és látogatási korlátozásokat vezettek be a szociális otthonoknál. Ezzel végleg le kellett tennünk a személyes találkozásról. DE jött az ötlet, hogy ne adjuk fel, hanem próbáljuk meg online megszervezni a találkozót.
Az ötlet elsőre "meredeknek" tűnt, de sikerült.
6 csoport csatlakozott a kezdeményezéshez az internet segítségével, aminek újabb 7 speciális film köszönheti a születését. Bár fizikailag nem voltunk együtt, de mégis együtt voltunk, egy időben dolgoztak a csoportok és egyszerre izgultak a díjátadón Ágfalván, Ásotthalmon, Bánhalmán, Budapesten, Peresznyén és Szombathelyen. Nagyszerű élmény volt, ami a speciális filmezésben újabb mérföldkőnek számít. És eldöntöttük, folytatjuk ezután így is :)
Köszönjük a csoportoknak az élményt, az együtt játékot és a kísérletező kedvet! Köszönjük, hogy nem adtátok fel!!!
Köszönjük a szombathelyi FÉHE-nek a helyszínt, és a segítséget! Köszönjük Boros Ferencnek és a Berzsenyi Könyvtárnak a partnerséget!

Gratulálunk az eredményhez!
Osztott I. hely:
FÉHE Szombathely - 100akadály
Ágfalva - Csak álmomban
II. hely
ÉNO Újpaolta - Lovag
III. hely
Peresznye - Ezek a szorgos kezek; Mikrokozmosz
Különdíjak:
Bánhalma - Vad biciklista
Ásotthalom - Karantén ÉLET

Fábián Gábor elnök, MSMKE
Kőszeg, 2020. szeptember 11.

 

Read more...

Sajtóközlemény II. Tiszántúli Speciális Filmszemle, Kisújszállás

MSMKE by

2020. szeptember 30-án második alkalommal rendezi meg a Tiszántúli Speciális Filmszemlét, a Fenyves Otthon Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Fogyatékosok Otthona, a Segítő Kézzel a Fogyatékosokért Alapítvány, valamint a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület.

A rendkívüli járványügyi helyzet miatt, az idei évben a Filmszemlén csak online módon lehet részt venni. A szervezők a világhálón biztosítják a benevezett pályaművek elérését, valamint a díjátadó is élőben lesz elérhető az érdeklődők számára.

A rendezvényen fogyatékossággal élő speciális filmesek alkotásai kerülnek bemutatásra és értékelésre, ahová a nevezési határidő lejártáig 21 speciális film érkezett az ország különböző pontjáról.

A vetítési programba került alkotások legfőbb értéke, hogy bennük a fogyatékossággal élő emberek önmagukról mesélnek, melyek által különleges, sokszínű világokba juttatják el a nézőket. A film, a mozgókép korunk legelterjedtebb eszköze, mellyel az élet valamennyi területén találkozhatunk. Napjainkra már a fogyatékossággal élő emberek is mind gyakrabban nyúlnak ehhez az eszközhöz, és segítségével kínálják fel mindenki számára azokat a gondolatokat és történeteket, amelyek eddig csak nagyon kevesek számára voltak elérhetőek.

A pályaműveket felkért szakmai zsűri értékeli, mely döntése alapján több kategóriában kerülnek kiosztásra a Filmszemle díjai.
Az értékelő munkát Dr. Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológus, főiskolai tanár, Kelemen Ilona TV KISÚJ Szerkesztő, operatőr és Barta Máté filmrendező látja el.

Az online díjátadón beszédet mond Sőregi Katalin SZGYF JNSZ M-i Kirendeltség Igazgató, Papp Lászlóné a Fenyves Otthon mb. intézményvezetője, Fábián Gábor a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület elnöke.
A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak az online díjátadón 2020. szeptember 30.-án 14 órától, mely a Kisújszállási vigadóból kerül közvetítésre.
Az élő bejelentkezés a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület facebook és youtube oldaláról is elérhető lesz.

Facebook: www.facebook.com/specmozgokep
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UCwXhZI5j1V41ANln4OkLR4Q

A pályaművek a vetítési programban meghatározott sorrendben és időben megtekinthetőek lesznek a II. Tiszántúli Speciális Filmszemle Kisújszállás facebook eseményében

https://www.facebook.com/events/574233703492663

Időpontja: 2020. szeptember 30. 14.00 h

További információ:
Tel: +36308369964; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. Web: www.msmke.net

Read more...

Interjú Fábián Gáborral a FilmHu - a magyar moziportálon

MSMKE by

"Fábián Gábor több mint egy évtizede dolgozik fogyatékossággal élő emberekkel. Szabadidős szervezőként már a legelején felmerült benne a gondolat, hogy a filmezés eszközével a sérült emberek egy új csatornán keresztül tudnának mesélni magukról, az érzéseikről, és megmutathatnák, ők hogyan látják a 'kinti' világot. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület megalapítása után, 2015-ben megrendezték az első Magyar Speciális Független Filmszemlét is, ahol nem csak a fogyatékkal élők filmjeit, hanem olyan alkotásokat is bemutattak, melyek érintik a fogyatékossággal való együttélés témáját. A fesztivál idén novemberben visszatér, igazgatójával az egyesület és a filmszemle történetéről, illetve személyes motivációiról is beszélgettünk. ..."

 

Read more...

Felhívás! Speciális Filmes Alkotótábor és Műhely Tiszaligeten

MSMKE by

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület ötödik alkalommal rendezi meg filmes alkotótáborát.

A közvetlenül a Tisza partján elhelyezkedő, hűsítő platánfákkal borított táborba évről-évre speciális filmes közösségek jelentkezését várjuk, hogy együtt töltsenek egy hetet, filmezzenek, barátkozzanak és pihenjenek. A kötetlen filmes folyamatokat szakemberek segítik, ami a filmezés teljes terjedelmére vonatkozik (technikai megoldások, szinkronizálás, vágás, zeneszerkesztés stb.).

A tábor részvételi díja a Nemzeti Kulturális Alapnak köszönhetően kedvezményes 25.000Ft/fő/hét, amely tartalmazza az öt éjszakára vonatkozó szállásdíjat, a napi 3 étkezést, kulturális és szabadidős programokat, illetve  szalonnasütést és/vagy bográcsozást. 

A tábort 2020. augusztus 10-15. (hétfőtől-szombatig) között rendezzük meg Szolnokon.

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti sétány

Jelentkezési határidő: 2020. július 20.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

Read more...

Ágfalvai filmes beszámoló a Tiszántúli Speciális Filmszemléről

MSMKE by

Az Ágfalvai Filmes csoport, Szalay József mentorálásával készített egy nagyszerű élménybeszámoló útifilmet az első Tiszántúli Speciális Filmszemlén való részvételükről.

Köszönjük nekik, hogy visszahozták az emlékeket!

Szeptember 30-án ismét találkozunk Kisújszálláson! Nevezési határidő: 2020. szeptember 7.

Felhívás, nevezés: http://www.msmke.net/index.php/hirek/item/346-rovidfilmes-palyazati-felhivas

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: