Hírek (39) Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

Felhívás 5. Kőszegi Filmes Napok

MSMKE by

Kedves Filmesek, Érdeklődők!

A jelenlegi bizonytalan időszak ellenére szeretnénk meghívni Önöket egy hasznos és alkotói szempontból inspiráló filmes rendezvényre.

2021. május 25-26. között rendezzük meg ötödik alkalommal a Kőszegi Filmes Napok elnevezésű programunkat, amelyre szeretettel várjuk jelentkezéseiket.

Előadásokkal, gyakorlati munkával és közös filmezéssel várjuk a résztvevőket Kőszeg festői városába. A rendezvény kétnapos, de lehetőség van egynapos részvételre is, május 26.-án, amikor a gyakorlati filmkészítésé a főszerep. Az ott készült filmek bemutatásra kerülnek, majd értékelésre meghívott filmes szakembereink jóvoltából.

Szállást szükség szerint tudunk biztosítani, 6000 Ft/fő árban a Harangtorony Szállóban.

A rendezvény helyszíne: Várköri Kollégium, Evangélikus Mezőgazdasági, Kereskedelmi, Informatikai Szakképző Iskola és Kollégium Kőszeg, Várkör 44. 

Jelentkezni a 2021. május 7.-ig a következő űrlapon lehet: https://forms.gle/LEA9p16PubbMpNA86

Jó egészséget kívánva,
üdvözlettel: Fábián Gábor elnök, MSMKE

 

 

Read more...

Bianka kérdez, interjú Dr. Radványi Katalin gyógypedagógus, pszichológussal

MSMKE by

Hogyan és milyen módon került kapcsolatba az értelmileg akadályozott emberekkel és miért ebbe az irányba választott szakmát?

Gimnáziumi éveim alatt a nyári szünetekben dadaként vállaltam munkát egy hozzánk közel épült bölcsődében. Itt olyan kiadványokat olvastam, amelyek a kisgyermekek fejlődésével voltak kapcsolatosak. Előfordult olyan kisfiú is a csoportomban, aki állami gondozásból került nevelőszülőkhöz, a viselkedése már ebben a pici korban is jelentős eltéréseket mutatott (2,5 éves volt). Ezek az élmények vezettek oda, hogy szerettem volna gyermekpszichológus lenni, azonban elsőként a Gyógypedagógiai Főiskolára jelentkeztem, ugyanis abban az időben innen elvileg könnyebben volt lehetőség elvégezni a pszichológia szakot.

(Folytatódik...)

 

 

Read more...

Bianka kérdez, interjú Kollár Csaba animációs filmkészítővel

MSMKE by

Mikor és miért kezdtél el foglalkozni a filmezéssel?

A gondolat, hogy én filmezéssel fogok foglalkozni, már nagyon régen, az általános iskolában megfogalmazódott bennem. Elkezdtem rajzolgatni és édesanyám elmondása szerint egyik nap úgy mentem haza az iskolai rajzóráról, hogy azt mondtam neki, festőművész nem leszek, de az biztos, hogy animációs filmeket fogok készíteni. Az általános elvégzése után beiratkoztam animációt tanulni egy szakgimnáziumba. Lépésről-lépésre elkezdtem elsajátítani az animációs filmkészítés technikáját. Nagyon hamar rájöttem, hogy sok munkával és kitartó türelemmel lehet csak ezt a szakmát csinálni. (Folytatódik...)

 

 

Read more...

„Rajzold meg a filmezést!” rajzpályázati felhívás

MSMKE by

Pályázati felhívás
A Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest rajzpályázatot hirdet fogyatékossággal élő emberek számára

A Pályázat célja
Célunk, hogy a fogyatékossággal élő emberek figyelmét a filmkészítés mellett más kreatív eszközök bevonásával is a mozgóképkészítés lehetőségeire irányítsuk. Célunk továbbá, hogy a 7. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest grafikai megjelenését fogyatékossággal élő alkotók készítsék el.

Read more...

Elindult a Magyar Speciális Filmarchívum

MSMKE by

A Magyar Speciális Filmarchívum létrehozásával régi vágyunkat valósítottuk meg. Fontos társadalmi feladatnak tartjuk, hogy a Magyarországon készült valamennyi speciális filmet, vagyis a fogyatékossággal élő emberek által készített filmes alkotásokat egy helyen elérhetővé tegyük, csoportosítsuk, kategorizáljuk, illetve összetett szűrőrendszer segítségével kutathatóvá tegyük. 

Read more...

"2020" - egy furcsa év beszámolója

MSMKE by

Elmúlt egy esztendő. 2020. Már az új év tervezése zajlik, mikor eszembe jut, hogy milyen könnyen próbálnak gondolataim túllépni rajta.  Pedig ez az év különlegesebb volt a legtöbb eddiginél. Annyira, hogy lépten-nyomon találkozom azzal, megszemélyesítve, haraggal beszélnek róla és emlékeznek rá. Már ez szokatlan és különleges, hogy egy évet kárhoztatnak akár egy gonosz személyt, aki olyan sok nehézséget és fájdalmat okozott az embereknek.

Read more...

Lezárult a közönségszavazás!

MSMKE by

Lezárult a közönségszavazás!
Köszönjük a rengeteg szavazatot és szívből gratulálunk a díjazottnak!
A 6. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest Közönségdíjasa Szvetnyik Zsuzsa, Roller Coaster című filmjével.
Filmjére a szavazatok 35%-át, összesen 249 szavazatot kapott.
Gratulálunk!
Read more...

Díjazottak 6. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest

MSMKE by

6. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest díjazottjai

A Szemle nagydíjai:

Speciális Filmes kategória
Film címe: A két jóbarát
Alkotók: Nyíri László és a Bánhalmai filmes csoport, Segítő: Tóthné Nagy Ágnes

Parafilmes kategória
Film címe: A Hívás
Alkotók: Vincze Zoltán, Dobóczy Balázs, Fekete Mátyás, Pethő Péter, Juhász Róbert, Szereplők: Csapó Attila, Nagypál Gábor, Orbán Levente, Salát Lehel, Spolarics Andrea, Dékány Barna, Georgita Máté Dezső, M&M Film Kft.

Független-, professzionális filmes kategória
Film címe: Nino bárkája
Alkotók: Miklauzic Bence rendező, Maruszki Balázs író-forgatókönyv író, LUMIERE Film & TV, Budapest 

Read more...

Elkezdődött a Filmszemle!

MSMKE by

Az alábbi linken lehet elérni a 6. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest versenyprogramját: http://www.msmke.net/index.php/kozonsegszavazas
A Filmeket 3 napig, november 19.-ig lehet megtekinteni oldalunkon.
Az alkotásokra szavazni is lehet a lap alján található szavazó űrlapon, november 18. 12 óráig, így a legtöbb szavazattal jutalmazott film lesz a 6. Filmszemle Közönségdíjas alkotása.
Read more...
Subscribe to this RSS feed

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: