Hírek (21) Magyar Speciális Mozgókép Egyesület

Interjú Fábián Gáborral a FilmHu - a magyar moziportálon

MSMKE by

"Fábián Gábor több mint egy évtizede dolgozik fogyatékossággal élő emberekkel. Szabadidős szervezőként már a legelején felmerült benne a gondolat, hogy a filmezés eszközével a sérült emberek egy új csatornán keresztül tudnának mesélni magukról, az érzéseikről, és megmutathatnák, ők hogyan látják a 'kinti' világot. A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület megalapítása után, 2015-ben megrendezték az első Magyar Speciális Független Filmszemlét is, ahol nem csak a fogyatékkal élők filmjeit, hanem olyan alkotásokat is bemutattak, melyek érintik a fogyatékossággal való együttélés témáját. A fesztivál idén novemberben visszatér, igazgatójával az egyesület és a filmszemle történetéről, illetve személyes motivációiról is beszélgettünk. ..."

 

Read more...

Felhívás! Speciális Filmes Alkotótábor és Műhely Tiszaligeten

MSMKE by

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület ötödik alkalommal rendezi meg filmes alkotótáborát.

A közvetlenül a Tisza partján elhelyezkedő, hűsítő platánfákkal borított táborba évről-évre speciális filmes közösségek jelentkezését várjuk, hogy együtt töltsenek egy hetet, filmezzenek, barátkozzanak és pihenjenek. A kötetlen filmes folyamatokat szakemberek segítik, ami a filmezés teljes terjedelmére vonatkozik (technikai megoldások, szinkronizálás, vágás, zeneszerkesztés stb.).

A tábor részvételi díja a Nemzeti Kulturális Alapnak köszönhetően kedvezményes 25.000Ft/fő/hét, amely tartalmazza az öt éjszakára vonatkozó szállásdíjat, a napi 3 étkezést, kulturális és szabadidős programokat, illetve  szalonnasütést és/vagy bográcsozást. 

A tábort 2020. augusztus 10-15. (hétfőtől-szombatig) között rendezzük meg Szolnokon.

Helyszín: Szolnok, Tiszaligeti sétány

Jelentkezési határidő: 2020. július 20.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt! 

Read more...

Ágfalvai filmes beszámoló a Tiszántúli Speciális Filmszemléről

MSMKE by

Az Ágfalvai Filmes csoport, Szalay József mentorálásával készített egy nagyszerű élménybeszámoló útifilmet az első Tiszántúli Speciális Filmszemlén való részvételükről.

Köszönjük nekik, hogy visszahozták az emlékeket!

Szeptember 30-án ismét találkozunk Kisújszálláson! Nevezési határidő: 2020. szeptember 7.

Felhívás, nevezés: http://www.msmke.net/index.php/hirek/item/346-rovidfilmes-palyazati-felhivas

 

Read more...

Filmes pályázati felhívás! 6. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest

MSMKE by

6. Magyar Speciális Független Filmszemle, Budapest
Fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybetegek, valamint függetlenfilmesek és diákok Kárpát-medencei filmszemléje

A PÁLYÁZAT CÉLJA
A pályázatnak kettős célja van: egyrészt megnyilvánulási és megmérettetési lehetőséget kívánunk adni azon fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg, alkotó szándékú személyek számára, akik mozgóképben kívánnak valós vagy fiktív történeteket létrehozni, műveiket mindenki számára megmutatni, hogy ezzel saját világukba betekintést nyújthassanak. Másrészt minden olyan alkotót várunk, akiknek van olyan filmes alkotásuk, amely a fent említett személyekről, vagy velük kapcsolatos dolgokról szól, tehát a film nyelvén beszél a fogyatékosságról, és ennek kontextusairól.
A pályázaton nyertes alkotásoknak a díjakat a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület őszi filmszemléjén 2020. november 18-án adjuk át.
PÁLYÁZHATNAK
Pályázhatnak fogyatékossággal élő emberek (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók), autizmussal élő alkotók, szociális ágazatban dolgozók és érintettek, függetlenfilmesek, televíziós szakemberek, diákok és mindenki, aki filmjében a fogyatékosság témáját érinti.

 

Read more...

Örömmel fogadtuk az Expodom.hu felajánlását!

MSMKE by

Örömmel fogadtuk az Expodom.hu sátor webáruház felajánlását, amely egy 3x3 méteres gyorsan felállítható sátrat ajándékozott Egyesületünk számára. A rendezvénysátrat főleg táboraink szervezésénél tudjuk hasznosítani, de nagyszerű lehetőséget nyújt technikai kitelepüléseinknél, műhelyfoglalkozásoknál, forgatásoknál, vagy állomások kialakításánál. Közösségi találkozásaink során gyakran mutatkozik igény a megpihenésre, az eszközök megóvására naptól és esőtől, de az árnyékolásra is szükség van forgatásaink során.

Köszönjük Expodom!

Read more...
Subscribe to this RSS feed

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: