MSMKE

MSMKE

Website URL:

Részvétel New York-i ReelAbilities Industry Summit programon

Published in Hírek

A ReelAbilities Film Festival: New York meghívására részt veszünk a ReelAbilities Industry Summit (ReelAbilities Ipari Csúcstalalkozó) programon New Yorkban. A találkozás részeként elkezdődött a fogyatékossággal élőkkel foglalkozó filmfesztiválok nemzetközi hálózatának kialakítása, melynek célja, hogy a filmfesztiválok szervezői a tapasztalatokat és ismereteket megoszthassák egymással, és jövőbeni együttműködésekben segítsék egymás munkáját.

Read more...

Felhívás! 3. Dunántúli Speciális Filmszemle

Published in Hírek

Rövidfilmes pályázati felhívás 3. Dunántúli Speciális Filmszemle
Szombathely, 2024. május 30.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület együttműködésben a Vas Megyei ÉFOÉSZ Egyesületével 2024. május 30.-án rendezi meg a 3. Dunántúli Speciális Filmszemlét.

A Filmszemlére fogyatékossággal élő alkotók, értelmileg akadályozott emberek, autizmussal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók pályaműveit várjuk, amelyek hossza nem haladja meg a 30 percet. 
A Filmszemlére bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, téma megkötése nélkül.

A pályaműveket kizárólag online módon lehet beküldenie a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre, fájlmegosztó használatával (wetransfer, google drive, stb.).

Ajánlott formátum: mpg2, mp4 720x576 vagy nagyobb felbontásban

Nevezési határidő: 2024. április 30.

A Filmszemle helyszíne:
AGORA SAVARIA Filmszínház, 9700 Szombathely, Mártírok tere 1.

Időpontja: 2024. május 30.

A Filmszemle Facebook eseménye: https://fb.me/e/6nDMW6mal

További információ:

Telefon: +36 20 239 78 40
E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. 

 

Jelentkezési lap és felhívás itt elérhető

 

Read more...

Eredmények - ONLINE Filmes Nap, 2024

Published in Hírek

Eredmények - ONLINE Filmes Nap, 2024. március 06.

- Kis lépések, nagy utak - Ásotthalmi filmes csoport - Elismerő oklevél az egyszerű lépések izgalmas és sokrétű ábrázolásáért
Napsugár Integrált Szociális Intézmény Csongrád-Csanád Vármegye, Fenyőerdei Otthon Ásotthalom

- Az én városom, az én életem - Bánhalma filmes csoportja - Elismerő oklevél az őszinte portré ábrázolásért
Tiszaág Integrált Szociális Intézmény Jász-Nagykun-Szolnok Vármegye, Fenyves Otthon Kenderes, Bánhalma

- Slukk - Bárka Színjátszó-Filmes Csoport - Elismerő oklevél a zene és a kép világ különleges hangulatának megteremtéséért Bárka Integrált Szociális Intézmény Bács-Kiskun Vármegye, Kiskunhalas

- Cserekereskedelem - SM Team - Elismerő oklevél a játékos és vidám történetelmesélésért, valamint az ötletes kivitelezésért
Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye, Magyarszerdahely

- Hóvirágok ébredése - Muraszemenye filmes csoportja -– Elismerő oklevél a tavasz hangulatának sajátos képi megfogalmazásáért
Szivárvány Integrált Szociális Intézmény Zala Vármegye, Hóvirág Otthon - Muraszemenye

- Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - Rum-Kastély Médiaszakköre - Elismerő oklevél az illemtani helyzetek vidám mozgóképes közvetítéséért
Rum-Kastély EGYMI

- Életrevalók filmes műhely – Újpalota – Elismerő oklevél a lakótelepi életérzés hű ábrázolásáért
GÁSZI Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthona, Budapest, XV. kerület

Köszönjük a csoportoknak a részvételt és nagyszerű alkotásokat! ? ?

Read more...

Plakátpályázati felhívás! X.SpecFilmFest

Published in Hírek

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület plakátpályázatot hirdet a kulturális akadálymentesítés népszerűsítése érdekében a X. Magyar Speciális Filmfesztivál hivatalos plakátjának megtervezésére.

A PÁLYÁZAT CÉLJA

A felhívás célja, hogy megnyilvánulási és megmérettetési lehetőséget adjunk azon alkotó szándékú személyek számára, akik a X. Magyar Speciális Filmfesztivál jellegét, ismérveit, legfontosabb jellemzőit plakáton jelenítenék meg, grafikus formában. A tervezésnek irányt adó kulcsszavak:
- fogyatékossággal élők, kulturális akadálymentesítés, esélyegyenlőség, filmművészet, filmek, filmvetítések, közösség, nemzetközi.

PÁLYÁZHAT

A plakátpályázatára bárki jelentkezhet állampolgárságtól függetlenül, aki a 16. életévét betöltötte, valamint kitölti és aláírja a megjelölt weboldalon szereplő pályázati űrlapot és adatkezelési nyilatkozatot, illetve szekennelve beküldi a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület alábbi, KAPCSOLAT pontban szereplő e-mail címére.

Minden pályázó maximum 3 pályaművel nevezhet. A plakátsorozatok elemei külön alkotásnak számítanak, azaz egy háromelemes sorozat 3 alkotásnak minősül. A pályázó kizárólag saját eredeti szerzői alkotásával nevezhet.

Beküldési határidő: 2024. március 31.
Eredményhirdetés: 2024. április 15.
A pályázatra való nevezés díjtalan.

A filmfesztivál logója itt érhető el: https://drive.google.com/drive/folders/1PoCDUnnRrBhwpW_Ni38wJDsoFieQFe4-?usp=sharing

Jelentkezési lap és felhívás itt elérhető

 

Read more...
Subscribe to this RSS feed

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: