Sajtóközlemény - Már lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére

MSMKE Written by 

(0 votes)

Sajtóközlemény 7. Magyar Speciális Független Filmszemle Budapest

Már lehet nevezni a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlére, a fogyatékossággal élők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók, autizmussal élők, valamint független- és hivatásos filmesek Kárpát-medencei integrált filmes seregszemléjére.

A rendezvényt 2021. november 17-18.-án rendezi meg a Magyar Speciális Mozgókép Egyesület, együttműködésben a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel. Különlegessége, hogy az egyetlen olyan tematikus filmes rendezvény Magyarországon, amely a fogyatékosság témájában teszi közzé felhívásait.

A Filmszemle jelmondata „minden, ami a fogyatékossággal élőkről szól”.

A Szemlére bármilyen témában, bármilyen műfajú filmmel lehet nevezni, melyeknél csupán egyetlen kikötés van, hogy az alkotások kapcsolódjanak a sérült emberek világához, vagy fogyatékossággal élők által készüljenek, és ne haladják meg az egy órás játékidőt.

A fogyatékossággal élő emberek által (és róluk) készített képsorok léte és üzenete, társadalmilag is jelentős, mert olyan történetek, sorsok és érzések bontakoznak ki belőlük, amelyekből bárki meríthet erőt, hitet és élni akarást. Az alkotók maguk is állítanak elő filmes tartalmakat, melyeket a Filmszemlén a nyilvánosság számára elérhetővé tesznek, így járulva hozzá a magyar, és Kárpát-medencei kulturális élet színesebbé tételéhez, valamint a társadalom érzékenyítéséhez.

A szervezők a 7. Magyar Speciális Független Filmszemlét az első magyarországi infokommunikációs akadálymentesítéssel ellátott filmszemleként tervezik megvalósítani, ami a hallás-, és látássérült embertársaink számára is egyaránt lehetővé teszi az egyenlő esélyű hozzáférést.

A seregszemle a vetítéseken túl további kísérőrendezvényekkel gazdagítja a kínálatát, többek között a fogyatékossággal élők által a filmkészítés témájában készített festmény, és rajzkiállítással, előadásokkal és filmes szakmai bemutatókkal, melyeket a világhálón online formában is nyomon lehet majd követni.

Nevezési határidő: 2021. szeptember 20.

A rendezvény ideje: 2021. november 17-18.
Helyszín: Eötvös10 Közösségi és Kulturális Színtér, Budapest 6. kerület Eötvös utca 10.

Információ: Magyar Speciális Mozgókép Egyesület
Tel.: +3670/281-78-36 E-mail: info(kukac)msmke.net
Web: www.msmke.net 
Facebook: www.facebook.com/specmozgokep 
Facebook esemény: https://fb.me/e/D9s9NwUV 

 

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: