Hivatalos vetítési program 2022 / Official screening programme 2022

MSMKE Written by 

(1 Vote)

2022.11.07 10:00-12:15 Professzionális filmek versenyprogramja / Professional films competition programme - Kamaraterem / Chamber Room

  1. OneDay/DayOne - Directed by Maria Katsikadakou, Greece 0:27:00

OneDay/DayOne, tells the story of a with disability and their mom in the midst of escaping a catastrophic event. The young teen must reconcile the loss of the world as they know it and find the strength to move on, into an uncertain future, alone. It is a story of family, independence and survival.

A One Day/Day One egy fogyatékkal élő tinédzser és édesanyjuk történetét meséli el, akik egy katasztrofális esemény elől menekülnek. A fiatal tinédzsernek meg kell békélnie az általa ismert világ elvesztésével, és erőt kell találnia ahhoz, hogy továbblépjen, egy bizonytalan jövőbe, egyedül. Ez a történet a családról, a függetlenségről és a túlélésről szól.

  1. MORNING – Directed by Nevena Krassimirova Nikolova, Petya Atanassova, Bulgaria 0:12:00

A young man dances every morning at 8 o`clock in the living room in front of his step-mother – an ex-ballet dancer currently in a wheelchair.

REGGEL - Egy fiatal férfi minden reggel 8 órakor táncol a nappaliban mostohaanyja – egy volt balett-táncos – előtt, aki jelenleg tolószékben ül.

  1. The Dust of Diamond Highways - Directed by Zoltán Vámos, Hungary 29:34

It is a rare moment in our life, when we can open up to the other with total honesty, forgetting about the role we had shaped and practiced for ourselves, which is also expected by our environment. It is rare and dangerous. Especially in the case of a doctor, who must keep the distance with their patients.

A gyémánt út pora - Ritka pillanat az életünkben, amikor teljes őszinteséggel megnyílhatunk a másiknak, megfeledkezve a magunk számára kialakított és begyakorolt szerepünkről, amelyet a környezetünk is elvár. Ritka és veszélyes. Különösen egy orvos esetében, akinek távolságot kell tartania a pácienseivel.

  1. Borderlines - Max Feinstein - Directed by CourTney Collins, United States 0:05:19

Director/Videographer CourTney Collins and Singer/Songwriter Max Feinstein bust ruts with Borderlines! The first music video to tackle the subject of Hemophilia, Borderlines is an artistic statement that takes an unflinching look at the rage and depression that often comes along with a lifelong chronic illness.

Határvonalak - Max Feinstein - CourTney Collins rendező/videós és Max Feinstein énekes/dalszerző a Borderlines című számmal törik szét az utakat! A Borderlines az első olyan zenei videó, amely a hemofília témáját dolgozza fel, és egy művészi nyilatkozat, amely kíméletlen pillantást vet a dühre és a depresszióra, amely gyakran egy életre szóló krónikus betegséggel jár együtt.

Folytatódik... / Continued...

 

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

TÁMOGATÓINK / PARTNEREINK: